Uważność w jedzeniu

uważność w jedzeniu

Autor: dr Jan Chozen Bays

Na podstawie najnowszych badań i własnej praktyki Jan Chozen Bays pokazuje, jak uważność może zmienić nasz stosunek do jedzenia, jego rolę w naszym życiu oraz pomóc rozwiązać wiele problemów, związanych nie tylko z jedzeniem. Uważność w jedzeniu to sztuka pełnego skupienia na procesie jedzenia: na smakach, zapachach, myślach i uczuciach, które budzą się podczas posiłku i są z nim związane. Dzięki uważności można (na nowo) odkryć, że jedzenie to nie tylko odżywianie organizmu, ale także wielka przyjemność i satysfakcja. Niezależnie od tego, czy masz nadwagę, cierpisz na zaburzenia układu pokarmowego czy chcesz po prostu czerpać więcej radości z życia, ta książka ci pomoże. Dowiesz się jak:

? słuchać mądrości swojego ciała, by wiedzieć, co, kiedy i jak dużo jeść

? jeść mniej i czuć się w pełni nasyconym

? rozpoznawać swoje zwyczaje i nawyki związane z jedzeniem

? lepiej rozumieć swoje problemy z dietą

? odkrywać, co naprawdę chcesz zjeść

źródło opisu: Wydawnictwo Amber